Att ta hand om sig själv

ag är nog sämst på att ta hand om mig själv. Det känns i alla fall så. Jag har bestämt mig för att försöka jobba på det. Det är ju så sjukt viktigt. En del i detta innebär att få in någon form av rutin igen samt verkligen försöka komma ut ur huset U T Ö V E R festandet. Sen bör jag sluta röka om inte annat. Det där med löpningen har ju hamnat helt på is men jag vill ta upp det igen. Jag V I L L ju verkligen men jag har så svårt med självdiciplinen. Jag vill komma i form, jag vill ha en F R I S K och S T A R K kropp. Jag vill känna mig frisk och ha energi, kraft att klara min vardag. Vara som en normal människa, klara av att leva i en vanlig vardag utan att djupdyka ner i avgrunden titt som tätt. Jag vill inte vara sjuk, gud vad leds jag är på att vara sjuk. Jag måste förändra något i mitt liv. Men det är skrämmande - hur lever jag ett liv utan alkohol, vad händer med allt socialt? Allt kretsar ju kring alkohol och många av mina vänner och bekanta träffar jag bara vid såna tillfällen. Fest eller krogen...
 
Jag tänker att jag några veckor fram över ska försöka få inte någon form av rutin som kan föra mig lite på rätt väg. Träna en gång i början av veckan. Simma en gång i veckan. Verkligen försöka komma iväg och plugga eller i alla fall åka till EP och vara där, ta fram lite böcker eller bara skriva något och försöka få in någon form av rutin på städningen. Dammsuga minst en gång i veckan, våttorka varannan vecka och så vidare. Jag ska försöka hålla en budget för en gång skull också. Jag tror inte det är omöjligt, men jag undrar hur det skulle gå att festa och vara med i allt det där, fast nykter. Jag måste i alla fall prova någon kväll. Kan jag vara som alltid när jag är ute - medan jag är nykter fast alla andra är fulla? Så här ser min plan ut just nu:
 

v. 18

Läsa inför tentakompletteringen

Kolla upp vad för seminariekompletteringar som behöver göras

Börja eventuellt skriva på tentafrågan och bena upp denna

Träna en dag i början av veckan

Simma en dag denna vecka

Dammsug och torka golven

 

v. 19 - nykter

Läs inför tentakompletteringen

Skriv eventuellt på tentafrågan

Träna en dag i början av veckan

Simma en dag denna vecka

Tvätta kläder

Dammsug

 

v. 20 - nykter

Skriv tentafrågan

Träna en dag i början av veckan

Dammsug och tvätta golven

 

v. 21 - nykter

Byt sängkläder

Dammsug

Skriv klart tentafrågan och lämna in den

Träna en dag i början av veckan

Simma en dag denna vecka

 

Vi får se hur allt går, jag har svårt att känna tilltro till mig själv, jag vet att jag är dålig på det här. Men det är inte omöjligt! Inget är omöjligt, även om mycket är svårt.